Ny visuelidentitet og hjemmeside til Themsens cafe og fristielser (4.sem hovedopgave)

I forbindelse med vores 4.semester hovedopgave hjalp vi themsens cafe og fristelser med at lave en ny visuel identitet til dem samt en ny enkel og brugervenlig hjemmeside.

Redskaber/metoder

Field reserach, Personas, CRAP, Wireframes, Thinkaloudtests,

 

Field research:

I forbindelse med field research lavede vi kvalitative interviews med de gamle og nye ejere af Themsens samt målgruppen og udviklet et kvantitativt spørgeskema omkring Themsens Caf+e og målgruppens generelle holdninger til café miljøet.

Det kvantitative spørgeskema blev udsendt på facebook og var henvendt til folk i alderen 20-50 år. Spørgeskemaet gav os nærmere informationer om hvem målgruppen præcist er, målgruppens indtryk af Themsens café både online og fysisk og i hvor stort et omfang bookingsystemer og diverse online muligheder var ønsket.

Vi spurgte ind til hvor gamle testpersonerne var hvor 72,97% svarede mellem 20 og 30 år. det var også vigtigt for os at se hvor folk kom fra og folk kom typisk fra Fyn eller Sjælland og dem der havde set stedet betragtede det som et familiært og intimt sted, med en hyggelig atmosfære.

I forhold til hjemmesidens information og funktioner, spurgte vi ind til hvad folk forventer at kunne på en café´s hjemmeside. 45,95% svarede at de ønskede at kunne booke et bord på hjemmesiden, mens 48,65% ønskede muligheden for at købe et gavekort der.

I forhold til promovering og markedsføring svarede størstedelen at de blev fanget af gode og lækre madbilleder, videoer fra café´en, god information og et visuelt lækkert design.

Men de fleste kendte ikke til Themsens café, hvilket tyder på manglende synlighed både på nettet og i det fysiske rum.

Vi lavede kvalitative interviews på tre fra henholdsvis vores primære og sekundære målgruppe i Odense gågade. Der var ingen af testpersonerne, som kendte Themsens Café og Fristelser, hvilket tyder på manglende promovering og synlighed.

Et par stykker fra både den primære og sekundære målgruppe ønskede muligheden for at booke online. De fleste vi interviewede  mente at de blev fanget af gode tilbud, lækre billeder, god stemning og et gennemført design på annoncer og flyer´s.

via vores spørgeskema og interviews har vi udviklet nogle personaer som viser et eksempel på hvordan en person fra henholdsvis vores primære og sekundære målgruppe kan være personlighedsmæssigt og hvilke problemer og ønsker personen har. Således får vi ansigt på målgruppen og kan udvikle nogle produkter der præcist lever op til deres ønsker og behov. Herunder Personaerne.

 

Ny hjemmeside:
Vi har lavet en del research og med udgangspunkt i CRAP designprincipperne udviklet nogle wireframes af deres kommende hjemmeside. Wireframes kan ses herunder:

 

Thinkaloudtests af hjemmesiden:

I forbindelse med vores thinkaloud tests, testede vi
 2 personer fra den primære målgruppe og 3 fra den sekundære målgruppe.

I forbindelse med booking
 af bord fungerede det fint for halvdelen af testpersonerne at booking knappen lå på forsiden, mens den anden halvdel særlig ønskede en sådan knap på menubaren.

I forbindelse med at læse om hvad café ́en tilbyder var alle glade for at der var billeder og lidt informationer om de forskellige ting på forsiden. Alle benyttede logoet i forbindelse med at gå tilbage til startsiden og i forbindelse med at læse om hvem themsens mad og kager er var ”om os” menupunktet det testpersonerne foretrak at bruge.

Alle kunne finde caféens adresse i bunden og links til café ́ens facebook og instagram side. Så testpersonernes helhedsindtryk var at hjemmesiden er let, læselig, nem og overskuelig at bruge og gav et godt overblik over hvad stedet tilbyder, hvem de er og hvor de ligger, endvidere at det er nemt at finde frem til tingene på siden uden at skulle bruge mange klik på det.

Der var ikke nogen bemærkelsesværdige forskelle på de primære og sekundære ́s meninger om siden, den fungerede super fnt for dem begge. Dog kunne vi særlig godt optimere billederne så de står mere skarpt og lægge en booking knap op på menubaren da alle vores overskrifter allerede står der. Det ses ikke som en nødvendighed af testpersonerne, men booking knappen kunne også lægges ind under siderne hvor man kan læse om det de konkret kan tilbyde f.eks brunch. Disse ting sørgede vi for at få med i vores reviderede design af hjemmesiden efter disse tests.