Ny installation og website redesign til FjordogBælt (uddybning af research, wireframes, tests)

FjordogBælt som er et forsknings og oplevelsescenter indenfor livet under havet i Danmark, har brug for at få formidlet deres research på en ny måde gennem nye installationer som stadig er lærerige, men også sjove. Derudover også have lavet en ny hjemmeside med forbedret design for at forbedre de besøgendes oplevelse. Så vi skal lave en installation til dem og forbedre deres hjemmeside.

Redskaber/metoder

Field research, Desk reserach, visuel reserach, cardsortingtests, thinkaloudtests, persona, business model canvas, usecase diagram, wireframes, forslag til installation.

 

Field research - besøg:
For at få inspiration til installationen var jeg på besøg hos fjord og bælt. Der var mindre bassiner med levende fisk og fisk på væggene med tekst. Jeg tænkte der var for meget tekst i forhold til målgruppen som er børnehavebørn, skoleklasser og bedsteforældre. Så jeg fik en idé om at man kunne lave en fiskeinstallation. Billeder fra besøget kan ses herunder:

 

Field research - direkte interviews:
Efter besøget lavede jeg direkte interviews med børn fra Odense gågade i forhold til deres besøg hos fjordogbælt.

 

Field research - cardsortingtests:
For at optimere navigationen på fjordogbælts hjemmeside lavede jeg cardsortingstests på den ældre generation. Det var svært for dem at placere kortene, men jeg fandt frem til den bedste måde at sætte tingene op på for at navigationen blev brugervenlig. Billeder fra cardsortingtests kan ses herunder:

 

Desk research:
Jeg lavede også et spørgeskema til 15 årige på facebook og hele 80% synes det bedste ved centret var at se de levende dyr.

 

Visuel research:
Jeg lavede visuel reserach ved at søge på internettet for at finde ud af hvad folk synes om fjordogbælt og samle flere oplysninger om dem. jeg fandt ud af at jeg ville tage udgangspunkt i den blå planets og kattegatcentrets websites. Fokus var at finde et mere simpelt design, med færre navigationspunkter og et bedre overblik.

 

Evaluering af research:
Jeg lavede nogle personas af henholdsvis en dreng på 10 år og en ældre på 70 år som kan ses herunder:

 

Business model canvas:
Jeg lavede også en business model canvas som fortæller hvad centret har at byde på, den forretning de kører, deres økonmomiske position og målgruppe f.eks viste den at fjordogbælt bruger ubetalte medier til markedsføring, samt sponsorer til dækning af udgifterne. Business model canvassen kan ses herunder:

 

Ide og design af hjemmeside:
Jeg ville redesigne deres hjemmeside. Så jeg lavede i samarbejde med min gruppe nogle wireframes over strukturen på hjemmesiden så den blev mere brugervenlig, simpel, moderne og med visuelle spændende ting at se på for at fange målgruppens opmærksomhed.

 

Ide og design af fiskeinstallation:
Endvidere ville jeg lave en visuel og informerende installation omkring opbygningen af fisk. Installationen består af en interaktiv tavle som viser et marsvinskelet med en lille beskrivelse omkring dette. Man kan så trykke på en knap på tavlen, hvorefter der vil blive sat forskellige indvolde op og sammenlignet med menneskets indvolde og ved siden af vil der komme en lille mængde tekst igen, hvor der kort bliver fortalt hvilken funktion indvoldet har, og så fremdeles. Tilsidst bliver der sat skæl på fisken så man har en hel fisk. Herunder hvordan installation kan komme til at se ud: